11.14. Рух по проїзній частині на велосипедах, мопедах,
гужових возах (санях) і вершникам дозволяється лише в один ряд по
правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли
виконується об'їзд. Поворот ліворуч та розворот дозволяється на
дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без
трамвайної колії посередині. Дозволяється рух по узбіччю, якщо це
не створить перешкод пішоходам.
Вроде бы все понятно, кроме поворота налево.
И кстати, те несколько дней, что я поездил по Киеву,
поворот налево действительно представлял зачастую серьезные затруднения,
связанные с риском. А все-таки, что делать если впереди перекресток
и мне надо повернуть налево?
Сообщение отредактировал Vadim: 21 Апрель 2006 - 19:58
В принципе я так и поступал, только не пешком а верхом на скутере
рядом с пешеходами с последующим выездом на основную дорогу.
наверное будет лучше отталкиваться ногами, на пешеходном. И на заявы:- Нифуя се!!! мы тут ходим , а он едит! Или:- Сержант Петренко!!! Нарушаем...нарушаем...Можно ответить: - я не еду! Я качу!
наверное будет лучше отталкиваться ногами, на пешеходном. И на заявы:- Нифуя се!!! мы тут ходим , а он едит! Или:- Сержант Петренко!!! Нарушаем...нарушаем...Можно ответить: - я не еду! Я качу!
Кстати, я так тоже иногда делаю - ну просто чтоб не перегружать мотор.
Дозволяється рух по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам.
Під узбіччям тут розуміється тротуар? Все тримайтеся тепер пішоходи
До речі, виходить в правилах нічого не сказано про те як саме скутеристи мають повертатим наліво. Мабуть, ми маємо телепортуватися.
об'їзд -- це "обгон" об'єкта який рухається зі швидкістю менше 20км, якщо я не помиляюся. Об'єкти, що стоять, відповідно теж рухаються зі швидкістю менше 20 км
Повернути наліво спочатку дійсно було дуже важко. Зараз вже звик, хоча теж не завжди без проблем. А якщо іду по пішоходному переходу, то встаю зі скута і качу як велосипед, бо штовхатися ногами не продуктивно, та й люди не у захваті.
Сообщение отредактировал Victorius: 22 Апрель 2006 - 01:56
Ошибаешься:
"обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів,
пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху;"
Обочина и тротуар - разные вещи. Движение по тротуару запрещено всем ТС, кроме детей до 7 лет на детских велосипедах под присмотром взрослых - под эту категорию мы не катим.
" тротуар - елемент дороги, призначений для руху пішоходів,
який прилягає до проїзної частини або відокремлений від неї
газоном;"
"узбіччя - виділений конструктивно або суцільною лінією
дорожньої розмітки елемент автомобільної дороги, який прилягає
безпосередньо до зовнішнього краю проїзної частини, розташований з
нею на одному рівні та не призначений для руху транспортних
засобів, крім випадків, передбачених цими Правилами. Узбіччя може
використовуватися для зупинки і стоянки транспортних засобів, руху
пішоходів, мопедів, велосипедів (за відсутності тротуарів,
пішохідних, велосипедних доріжок або у разі неможливості
пересуватися по них), гужових возів (саней);"
В городе обочин, как правило нет, по этому мы должны двигаться по правому ряду как можно правее...
Про поворот налево: Как следует из параграфа, приведённого в первом посте - поворот налево на дорогах, что имеют более одной полосы для движения в одном направлении для мопедов запрещён. То есть только по пешеходному переходу и как пешеход - тоесть ножками и с заглушеным двиглом.
Так написано в правилах...
Казус в другом. Мопедка до 50сс - папед. Ставим на неё 70сс и вешаем номера - моцыль и ему можно ездить как всем нормальным людям. Скажите уважаемые, она что так сильно отличается?
Последняя редакция ПДД тут: смотрим, читаем, если надо соблюдаем http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main...06%2D2001%2D%EF
по пешеходному переходу езда запрещена, да еще они многие подземные, интересно как будет выглядеть толкание мопеда по "метрограду", например
кроме того, к переходу еще добраться надо, а перед каждым светофором очередь стоит, что ж, по обочине, между машинами к нему добираться?
Victorius (22.4.2006, 3:14) писал:
До речі, виходить в правилах нічого не сказано про те як саме скутеристи мають повертатим наліво. Мабуть, ми маємо телепортуватися.
как сказал один гаишник: "повертайте як хочете, але нiкому не заважайте" а "не заважать", насколько я понимаю - это как все автомобилисты делают, перестраиваться в нужный ряд и поворачивать других вариантов, вроде бы и нет